T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İZMİR / KARŞIYAKA - Şehit Mesut Uzlu Ortaokulu

Habib BİLGİÇ - Okul Müdürü

1979 yılı Balıkesir Bigadiç doğumlu olan Habib BİLGİÇ Dedeçınar Köyü İlkokulu, Balıkesir İmam Hatip Lisesi orta kısmını ve Balıkesir Muharrem Hasbi Koray Lisesini bitirdi. 2005 yılında İstanbul Üniversitesi Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliğinden Mezun oldu.  2012 yılında da Okan Üniversitesinde yüksek lisansını tamamlayarak “Bilim Uzmanı” unvanını aldı.

Öğretmenlik mesleğine özel sektörde başlamış olup, 2006 yılında Yayıklı İlköğretim Okulunda (Çermik/Diyarbakır) Milli Eğitimdeki görevine başlamıştır. Daha sonra 9 Eylül İlköğretim okulunda( Menemen) çalışmıştır. MEB’in açmış olduğu eğitim yöneticiliği sınavlarında başarılı olarak. Erol Tarakçıoğlu ilköğretim okulunda (Menemen)  yöneticiliğe başlamış sırasıyla Şehit Kemal ortaokulu (Menemen),Aliağa Şehit Oğuz Özgür Çevik Anadolu lisesinde ve Aliağa Atatürk Ortaokulunda görev yapmıştır. Ağustos 2023 yılında ise kurumumuzda göreve başlamıştır.

 Mesleki gelişimi adına da gerek yurt içi gerekse yurt dışından uzmanlar tarafından verilen çeşitli eğitimlere katılmıştır. Halen de çeşitli eğitimlere devam etmektedir.

Çalışmış olduğu kurumlarda ulusal ve uluslararası birçok projenin gerçekleşmesinde öncü olmuştur. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında derneklerde gönüllü ve aktif olarak görev almaktadır. Çalışmalarından dolayı Mülki Amirler tarafından ödüllendirilmiştir.

Blockchain, Eğitimde Metaverse, CRISPR teknolojisi, yapay zeka, gelecek eğitimi, Metafizik, Merkeziyetsizlik gibi konulara ayrıca özel ilgi duymakta olup evli ve 3 çocuk babasıdır.